tisdag 14 februari 2012

Problem och problemlösning

Efter några misslyckade porträttfotograferingar tappade jag nerverna med mitt Sigma-objektiv (50mm 1.4) och förde in det på service. Det fokuserade alltså fel, och inget hjälpte. I Canon 5D Mark II finns möjlighet att justera själv, men trots att jag justerade ända till +5 så gick det åt skogen.
Så ja, det åkte in på service och så var det borta i 2 veckor, tills det kom ett samtal från butiken. Då fick jag lämna in kamerahuset också, för att både lins och kamerahus skulle justeras så, att de skulle tala samma språk.

Tack och lov hade jag tagit en 3-årig Rajala ProTurva- försäkring, som garanterade mig ett motsvarande kamerahus till låns, under sevicetiden. Den försäkringen har definitivt varit värd sitt pris!

Nå, nu fick jag Sigma-objektivet tillbaka. testade, men var inte alls övertygad. Så igår marscehrade jag iväg till butiken och bytte ut det till Canons motsvarande lins ( 50mm 1.4 USM)  Förlorade några slantar på det, men kan bara konstatera att jag förlorar en större mängd slantar om det skiter sig på fotograferingarna.

HÄR (klick) kan du läsa mer om problemet

Har inte haft möjlighet att testa än, för de var slut i butiken och beställdes från lagret men jag räknar med att få det om några dagar. Lovar komma med rapport sen! :)

2 kommentarer:

EM (elsamarianne) sa...

Ja du, som professionell så får man nog försäkra sig mot elände, för att man inte ska förlora allt för mycket ifall nåt tekniskt går sönder.
Hoppas det löser sig nu, och att du till slut får en kamera/objektivenhet som funkar tillsammans 100. De ska ju fungera perfekt så att du ska kunna koncentrera dig på resten, inte behöva justera hit och dit...
kram elsamarianne

Hans sa...

Hoppas det löser sig med Canons egen lins!