onsdag 15 februari 2012

Egoisten

Vi har ett reklamprojekt i skolan, åt en kund som vill ha ett chokladtema. Det är inte lätt, för vi är många kockar i soppan, vi känner inte varandra ännu och inte varandras arbetssätt eller fototeknik heller, för den delen. Och detta projekt ska göras med hela gruppen, verkar det som. Så just nu känner jag mig lite lost. Jag vet hur jag skulle vilja göra det hela, men jag vet också att alla andra vet vad DE vill. Att halva gruppen är män, och halva kvinnor, gör det inte enklare heller. Jag vet att det är att generalisera, men på något sätt känns det ofta så, att män fotar med teknik och kvinnor med känsla. Men det finns undantag-givetvis, så ta mig med en nypa salt.. (ingen hemsk debatt om detta tack) ;)
Tydligen är jag en egoist också, för jag skulle allra helst göra den här uppgiften helt ensam och helt på eget vis.. och absolut inte i en studio, utan hemma på mitt soffbord, precis som den här bilden. ;)

Att veta exakt vad kunden vill är väl inte heller så lätt alla gånger. (Och av hänsyn till kunden går jag inte in på detaljer och valde också att fota en rosett istället. För det var främst stämningen jag ville fånga i just denna bild.

4 kommentarer:

EM (elsamarianne) sa...

En helt underbar bild.
Visst är det jobbigt när det ska göras grupparbete och man känner att man vill göra det själv, har idéer och kanske redan ser ett färdigt resultat i huvudet. Och så måste man böja sig för majoriteten.
Och det är rätt, kvinnor och män (finns väl undatag) har olika synsätt. Det ultimata vore om alla tog lite av båda sina hjärnhalvor...men det blir väl som "ju fler kockar"...
Du får ta det som en utmaning...
kämpa på
elsamarianne

Kamomilla sa...

En utmaning blir det- verkligen, eftersom vi alla knappt känner varann. Aningen oklart också vad kunden vill..

Lilja's Corner sa...

Känner precis igen samarbetsproblemet - jag började ju i skolan i höstas. Man vet inte riktigt hur de andra tänker och hur mycket av sina egna tankar och åsikter man kan föra fram utan att köra över andra o.s.v. Och precis som du är jag lite egoist också. Menmen, det är ju alltid bra med övning, antar jag.

Lycka till!

Vardagspärlor sa...

Jaaa..usch för såndärna grupparbeten..har själv aldrig gillat såna. Din syn på saken är i varjefall underbar :-)