onsdag 10 april 2013

Roliga test

Ända sedan jag köpte min lilla EOS M, (som jag är riktigt nöjd med), har jag velat testa en grej. Jag har min pappas gamla 75-300 mm filmkameraobjektiv med EOS-bajonett.(fastsättningen) Nu ville jag testa hur de två skulle gå ihop. För det funkar.
 Men nåjaa.. Bilder gick det att ta men men.. Dagens teknik talar kanske inte riktigt samma språk som gårdagens (-91), och jag är allt för bortskämd med ljusstarka objektiv som inte bländar ner när man zoomar.

Pekskärmen gör det bökigt, det långa objektivet på det lilla huset blev svajigt. Nå, inget med det- om man hade stabilator. (här märkte man faktiskt vad skakig man blir när man inte trycker armen mot bröstet och ögat mot en sökare som man gör med större kameror) Autofokusen var trög, och lång som ett nödår. Lät som ett tröskverk. EOS M har annars också en trög autofokus men nu blev det dubbelt upp alltså.

                                                     

Bilderna blev lite fisiga om jag får säga det så. Vaga färger och svag kontrast, i mitt tycke. Lite mjuka. (men nå jo, jag är rysligt bortskämd med 5D Mark II som levererar nåt helt annat med L seriens objektiv..

Nå, nu är det testat och jag behöver inte fundera mera. Testar jag en gång till blir det absolut med monopod eller tripod (enbent o trebent stativ för den oinvigde) Men sådär annars så har jag ju faktiskt andra alternativ. Min EOS M är söt och behändig och funkar bäst med lilla 50 mm 1.4 på.  Det gillar jag! Och det finns över 60 Canonobjektiv att mellan- ifall man behöver..

Nu får jag förresten testa Canons kameror och objektiv- i egenskap av fotograferande bloggare. Tack Canon  för det! (gud vad spännande alltså!!)
Jag tog ju genast och bad att få testa den kamera som jag hade som alternativ till EOS M- Alltså en G1X , som jag ska provköra- bara på skoj- bara för att jag får. I nästa inlägg ger jag en jämförelserapport! Storlek och tyngd är rätt så lika, men annars finns det en hel del skillnader.

                                                           Bilder: iphone 4

                                               

4 kommentarer:

Vardagspärlor sa...

Häftigt värre..du kommer att ha tillgång till allt och sen kan du bara välja nästa gång du byter kamera. Inte illa :-)

EM sa...

Men å va spännande o roligt att få testa nya kameror!
Det ser lite tungt ut det där...
kram elsamarianne

Kamomilla sa...

Det är inte alls tungt EM! Lilla EOS M är jätteliten. Mrn svajigh blir det när man inte siktar genom sökare utan genom pekskärmen.

Wenche sa...

Nå fikk jeg lyst på flere objektiver...hmmm....dypdykker inn i fotoverdenens shoppingdel..;0)