tisdag 14 augusti 2012

HDR på skojLite HDR- bilder. (High Dynamic Range) Inte för att jag är nån fantast, men det är väl bra att kunna det också. Det blir lätt en "glow" i kanterna och där får man jobba lite extra för att få bort det, och annars också är balansgången svår. Vad är passligt, vad är way too much och vad gillar man själv? Personligen gillar jag mycket mjukare och känsligare bilder än de här, som ofta känns som billig torgkonst..

HDR-kuvia. En ole mikään HDR-fani mutta kai sekin on hyvä hallita. Helposti syntyy hekhua esim puunrajassa tai talojen reunoilla joten kuvia saa työstää jotta niistä tulisi hyviä. HDR on siitä vaikea että makuja on monenlaisiaja, tasapainoilu liian ja liian vähän välillä on vaikea. Ja mistä tykkää itse? Yliampuvasta vai tuskin havaittavissa olevasta efektistä? Tämä on minulle ainakin aika ristiriitaista ja teenkin tätä todella harvoin juuri sen takia. Pidän herkemmistä kuvista ja tällaiset HDR kuvat muistuttavat lähinnä toritaidetta ..

7 kommentarer:

EM sa...

Det var rätt ord för HDR. Torgkonstliknande bilder. Kan vara roliga ibland, men jag gillar dina softade dimmiga bättre...
kram elsamarianne

Vardagspärlor sa...

Har int på länge varit in här. Borde komma ihåg lite oftare. Jag gillar såndärna lite panoramaaktiga bilder :-) Så gillade jag dom svartvita bilderna från gästhamnen..sååå fina..och sån stämning. Och Måsen..den glupska FY..men fin :-)

Vardagspärlor sa...

PS vet int riktigt vad HDR bilder betyder??..men som sagt tycker dom är fina :-)

Hans sa...

HDR verkar vara en fluga som kommer och går, numera är det lätt att fixa till men det var lite knepigare med svartvit film :)
Har du annars fått tillbaka din utrustning från servicen?

Kamomilla sa...

Jo Det har ja Hasse! Har inte helt kommit åt att testa men på basen av gruppbilder jag tog på släktfesten såg det bättre ut än tidigare . De har justerat om autofokusen på kamerahuset. Alla linser kalibrerade efter det. Hoppas jag är av med problemet nu!!

Kamomilla sa...

Hanna- i praktiken betyder det att man lägger tre olika exponerade bilder på varann så man får fram en högre dynamik i bilden. Alltså mörka partier framträder bättre och ljusa fräter inte sönder. En underexponerad, en överexponerad och en rätt exponerad bild behövs det. Och så photoshop förstås...

The Secret Garden sa...

HDR, du hittade "rätt" ord för det.

Vissa bilder är ganska snygga men det blir liksom för mycket. Ser många som gör HDR för att rädda upp dåligt tagna bilder och det blir såna fula effekter när de lägger på HDR. Kanske ser de inte det själva.

//Boije