fredag 26 augusti 2011

Funderingar om stativ

Ibland hälper det inte att ha ett vansinnigt dyrt stativ- om det inte passar för en så gör det inte..

Jag hade först ett Benro stativ, med kul-led. Lätt och snajsigt borde det ha varit, i kolfiber dessutom! Men nej. Ser ni benens justering sker med att skruva, och kulans justeringsknappar som är småsmså, ska skruvas. Jag har både reuma och artros och det där med att skruva, är verkligen inte min grej.

Så, efter gråt och tandagnisslan och några förstsörda bilder (då kameran bara glidit snett för att skruvarna inte varit tillräckligt hårt fastvridna-) så marscherade jag till kameraffären och bytte till ett helt annat stativ!
Prisskillnaden var så stor att jag kunde välja en riktigt maffig reflexskärm åt mig för att få det att gå jämt ut. :)Och nu är jag nöjd! Detta flera flera hundralappar billigare, men stadiga och gedigna SLIK- stativ har just det jag önskar. Snabblås i benen och rejäla justeringshandtag! Inget fel på Benrostativet- det är säkert underbart för den det passar för- men det var inte bra för mig.
Bilder lånade från Rajalas nätsidor.
ja sama suomeksi:
Jalusta meni vaihtoon... Huonot sormet ja ranteet eivät kestäneet enää vääntöä tuon hienon Benro (hiilikuitusen) jalustan kanssa (sekä kuulapää että jalat vaativat voimia) Sain vaihtaa Rajalassa, ja otin halvan ja hyvältä tuntuvan SLIK-jalustan jossa on juuri ne ominaisuudet joita kaipasin (pikalukitus jaloissa ja kunnon kahvat kameransäätöön)  Välisumma riitti isoon heijastimeen, joten voin olla ihan tyytyväinen. Rahalla ei tässä asiassa ollut merkitystä, vaan jalustan toiminnoilla. Kalliissa Benrossa ei ollut mitään vikaa- se vaan ei sopinut minun reumaislle käsille.  Kuvat Rajalan nettisivuilta.

1 kommentar:

hanna sa...

Tror bestämt jag har ett likadant..fick mitt i julklapp :-)